Het heft in eigen handen nemen: een korte serie over de invloed van politiek voor en door jongeren

Vanuit onze eigen overtuiging dat veel meer jongeren moesten gaan stemmen bij de Tweede Kamer verkiezingen van 2021, hebben Senna Brammer en ik een korte serie gemaakt over de invloed van politiek op jongeren.
Wij wilden het abstracte Den Haag begrijpelijk maken en dichterbij halen. Het was volgens ons tijd dat jongeren elkaar zouden inspireren door te laten zien waarvoor invloed de politiek op hen had. Jij kan wel niks met politiek hebben, maar de politiek heeft wel wat met jou… 


Daarom nodigden we in de eerste aflevering de jonge experts Verena (student maatschappijleer docent) en Laura (student politicologie) uit om een korte opfriscursus democratie te geven.
In de tweede video gingen we de straat op om Alkmaarse jongeren te vragen welke tips zij hadden voor andere jongeren die voor het eerst mochten stemmen.


In de laatste aflevering lieten we 5 inspirerende jongeren aan het woord om uit te leggen wat voor invloed de politiek rechtstreeks had op hun project, baan of onderneming. 


Ik vind het belangrijk om te stemmen omdat wij de kaders voor de politiek moeten afstemmen met elkaar.
Wij moeten zeggen ‘hier moet je je mee bezig houden en dit moet je doen.” Politici hebben niet altijd zicht in wat er gaande is in ons dagelijks leven. Wij als jongeren weten precies wat er fout gaat en daarom moeten wij ons ook laten horen. We kunnen altijd wel zeggen ‘het gaat niet goed, dit dat, zus zo’ maar we kunnen ook verandering in brengen. En dat kunnen we doen door te stemmen. ”
– Gregory Chong, Een van de jongeren die we een podium hebben gegeven in de laatste aflevering 
Bekijk hier de serie via de Youtube van Shuffle. Shuffle is het platform voor nieuwsgierig Alkmaar. 
Voor meer werk van Senna ( en dat wil je zien!) klik hier